Remedii naturiste la tuse si dureri in git


Durerea de gat si tusea sunt simptomele cel mai des intalnite in bolile aparatului respirator.
De cele mai multe ori tusea reprezinta reactia organizmului la un factor iritant. Este o expiratie brusca si zgomotoasa, reflexa sau voluntara, prin care se elimina  aerul din plamini si e provocata  de o iritatie a cailor  raspiratorii sau a unui organ al aparatului raspirator.

Cauzele sunt diferite. Tusea poate fi acuta sau cronica.Cronica poate fi provocata de fumat sau alergii. Bolile care provoaca  tusea sunt laringita, bronsita, pneumonia, cancerul sau bronsita. Intensifica tusea si factorii din aer:fumul, praful sau aerul uscat.

Tusea  poate fi umeda sau uscata. Cea uscata apare  mai des noaptea, este chinuitoare, iar  tusea umeda este insotita de eliminari (expectoratii).

Daca aveti tusea numaidecit trebue sa va adresati la medic specialist pentru fi consultat, pentru a depista caracteristica tusei, ce a provocat tusea si daca este nevoe de facut  radiografia toracelui.

Tratamentele naturiste.

Hreanul –  trateaza sinusurile congestionate si nasul infundat se vindeca fara gres daca punem pe frunte 2-3 linguri de hrean ras, invelit intr-o basma rosie.

Hreanul se tine 5 – 20 de minute pe frunte si la radacina nasului.

Cei cu o piele foarte sensibila vor tine mai putin cataplasma, altfel pot aparea inflamatii serioase. In tratamentul gripei si al guturaiului, desfundarea nasului este foarte importanta, deoarece daca respiram normal, pe nas, sunt evitate complicatiile bronsice si pulmonare.

Ca si tratament rapid al sinuzitei, acest leac nu are echivalent, o cura de 5 zile in care facem aceasta aplicatie de 1-2 ori pe zi eliminand rapid aceasta afectiune.

Ceapa – tusea si bronsitele sunt vindecate cu decoct de ceapa.

Se iau doua cepe intregi, cu tot cu coaja, de marime medie, se spala si se pun la fiert in 1 si 1/2 cana de apa, timp de un sfert de ora.

Se bea decoctul cald, indulcit sau nu, pe stomacul gol si fara alte adaosuri.

Ceaiul are un gust nu tocmai placut, insa actioneaza foarte rapid si se zice ca nu exista leac mai bun contra tusei si durerilor de gat si de piept.

Bai

Imediat ce simtiti primele semne ale racelii, recurgeti la traditionala si eficienta terapie a bailor.

Cu ajutorul lor, debutul unei infectii poate sa fie stopat.

Baie de picioare cu temperatura progresiva – bagati-va picioarele intr-un lighean cu circa 1,5 litri de apa calda (35 grade C), adaugand progresiv apa fierbinte, pana cand atingeti temperatura finala de 40 grade C.

Durata baii este de 10-15 minute.

Picioarele se sterg si se incalta sosete groase.

Baia progresiva poate fi facuta zilnic.

Bai complete cu ace de pin (sau esenta) – temperatura din baie sa fie de 18-21 grade C, iar temperatura apei din cada de 35-38 grade C.